cos conciencia 1“Cos i consciència” és un mètode de gimnàstica dolça creat per Georges Courchinoux, com a síntesi de diferents tècniques ( reeducació postural global, eutonia, shiatsu, energètica oriental, sofrologia… ). El seu objectiu no és adquirir habilitats sinó aprendre d’un mateix partint del propi coneixement i de l’adaptació als ritmes horaris i estacionals. Perseguim la reestructuració de l’ésser en la seva integritat cos/ment, a la qual s’arriba a través de la vivència i el descobriment d’un mateix. D’aquí el caràcter del seu treball d’experiència, basat en la sensació, la relaxació i la reeducació de la qualitat de moviment i en el respecte als ritmes personals i progressius.

La seva originalitat consisteix en adequar el treball al ritme de les estacions de la natura. Treballa en quatre direccions:

Presa de consciència:  Per mitjà de l’escolta d’un mateix, podem anar descobrint el nostre cos, fins i tot les zones més interioritzades. A partir d’aquest descobriment tindrem tendència a modificar i a buscar allò que és més just.

Equilibri postural:  A partir de la sensació i l’escolta dels recolzaments, reconstruïm la idea de postura global, que ens permetrà equilibrar el nostre cos, eliminar les tensions i viure més relaxadament.

Equilibri energètic:  Som éssers d’energia que interacciona amb tot el que ens envolta. En la natura l’energia passa per cicles rítmics. En el nostre cos també i per això, aprendre a conèixer-los i respectar-los ens ajuda a superar l’estrès i mantenir la salut.

Equilibri emocional: Per tal d’alliberar les tensions del nostre cos i la nostra ment, tant espiritual com emocional.