Des del 2009 i durant els anys de trajectòria del centre hem portat a terme projectes d’educació alimentària en diversos sectors i han estat moltes les institucions i empreses que han confiat en els nostres serveis. Mitjançant xerrades, monogràfics, tallers demostratius, o tallers participatius de’alimentació i cuina hem tingut l’oportunitat de divulgar i posar el nostre granet de sorra per generar consciència i apropar la salut a través de la bona alimentació. Alguns dels projectes portats han terme han estat:


TALLERS DE SANITAT DE L’AJUNTAMENT DE MANRESA​

Portem a terme la creació, coordinació i impartició dels programes orientats al foment i adquisició d’hàbits saludables de l’Ajuntament de Manresa en l’àmbit escolar (educació primària i secundària) des del 2012 i fins a l’actualitat.

Jornada de Salut a Calders 2020

JORNADA DE SALUT A CALDERS

Realització i dinamització d’activitats d’alimentació i salut per a infants i adults al poble de Calders (Barcelona) anualment des del 2013 i fins a l’actualitat.

Programa de Calders Salut 2020

Festival Saluda’t 2019

FESTIVAL SALUDA’T

Festival de l’Alimentació i la Vida Saludable. Iniciativa que inclou activitats, mercat de productes saludables i de petits productors i comerços, xerrades i concursos al voltant de l’alimentació saludable. 1a Edició 12 octubre de 2019, Castell Heretat Oller del Mas, Manresa. 

Programa Saluda’t 2019 

PROJECTE SI

(Salut Integral) de la Fundació SHE (Science Health Education)

Realització d’activitats dins del projecte que promou la salut cardiovascular de la població liderat pel cardiòleg Valentí Fuster al poble de Cardona.

ALTRES COL.LABORACIONS

També hem pogut impulsar projectes propis per a la població  en general:

AJUNTAMENTS O ENTITATS PÚBLIQUES

Manresa, Calders, Callús, Sant Fruitós de Bages, Navarcles, Santa Maria d’Oló, l’Estany, Sant Mateu de Bages, Les Franqueses del Vallès, Castellbisbal, Sant Salvador de Guardiola, Rajadell, Artés, Consorci del Moianès, Biblioteca del Pont de Vilomara i Biblioteca de Sant Vicenç de Castellet.

EMPRESES

Fundació Sociosanitària de Manresa, Incoop cooperativa de serveis educatius, Servei de cuina La Magrana, Servei de Cuina escola La Salle Manresa, Elde, Tous, Alastrué Psicòlegs, Kursaal Espai Gastronòmic, Botiga l’Ingredient, La Grana alimentació ecològica i El Raconet de les emocions.

ESCOLES

Ametllers (Sant Joan de Vilatorrada), La Serreta (Santpedor), Paidos (Sant Fruitós de Bages) , Escola Zer Moianès Llevant (Estany), Escola Pare Algué (Manresa), Escola Agrària (Manresa), Escola La Vall (Terrassa), Escola Rosella (Viladecavalls), Escola Sesmón (d’Oló), Escola Vedruna (Sallent).

ALTRES

Clubs esportius i esdeveniments: Club Tennis Manresa, Esport 7 Judo (Manresa), Club Natació Manresa, Campionat Btt Terra de Maquis (Bages), Marxa de resistència en BTT Selènika (Navarcles) i Tot Pàdel (Sant Fruitós de Bages).

Associacions: Infermeres del Bages, Associació de dones de Súria, Associació de dones de Monistrol de Calders, Associació de veïns de Cal Gravat, Casal de la gent gran de la Font dels Capellans i Creu Roja de Manresa.

Restaurants: Mas de la Sala (Sallent).

Fires i events: Fira del tomàquet (Manresa), Fira embarrats (Sant Joan de Vilatorrada), Fira del pèsol (Gósol), Fira del bolet (Berga) i Fira de mostra de productes de la terra (Rajadell).

PROJECTES PROPIS

Per altra banda també hem pogut impulsar projectes propis com:

ESTADES DE CUINA I ALIMENTACIÓ SALUDABLE PER A INFANTS (ESTIU I NADAL)

Estades de cuina setmanals amb infants d’entre 5 i 12 anys que tenen l’objectiu de divulgar bons hàbits a través de la cuina, a més de promoure la curiositat, iniciativa i autonomia dels infants. L’elaboració de receptes es combina amb la realització d’activitats d’educació alimentaria.

ESTADES DE CUINAVEGETARIANA PER A JOVES I ADOLESCENTS

Estades de cuina vegetariana setmanals per a joves d’entre 13 i 20 anys que tenen l’objectiu d’ apropar-los a un tema d’interès com és l’alimentació vegetariana. Els joves elaboren les seves pròpies receptes fomentant la seva autonomia i amb la guia de la nutricionista, alhora que s’expliquen les bases teòriques d’aquest tipus de dieta.

CICLES DE TALLERS
DE CUINA DE DIVERSES TEMÀTIQUES

Cuina saludable, vegetariana, postres sense sucre, dinars de carmanyola, aperitius saludables per festes, sopar ràpids i lleugers o d’altres temes d’interès. Els tallers tenen un contingut pràctic que es combina amb teoria i degustació final de les receptes per part dels participants. Els organitzem de forma periòdica i constitueixen una eina pràctica tant per als pacients que atenem a la consulta com per a persones que estiguin interessades.

Per obtenir més informació enviant un correu a : info@centre-alternatura.com o trucant al 938744807

SEGUEIX-NOS  A LES XARXES PER VEURE PROGRAMACIONS ACTUALS